Giresun'da şiir projesi

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen yerel projeler kapsamında yürütülen ‘Şiir Giresun'da’ projesinin müzikli şiir dinletisi gerçekleştirildi.
‘Şiir Giresun'da projesi kapsamındaki dinletide, merkez ilçedeki resmi ve özel tüm ortaokullar ile imam hatip ortaokulu öğrencileri Türk edebiyatından şairlerin güzide şiirlerini seslendirdi.
Öğrenciler şiirlere uygun kıyafet ve dekorlarla süslenerek müzik eşliğinde duygu ve coşkuyla okuduğu şiirler, salondaki davetliler tarafından ilgi beğeniyle dinlendi.
Dinleti sonunda öğrencilere belgeleri İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu tarafından verildi. Tosunoğlu, ‘Şiir Giresun'da projesi ile gençlerin, öğrencilerin ve Giresun halkını şiirle buluşturmak, şiir okumaya ilgiyi artırmak, öğrencilerin edebiyatın önemli şairlerini tanımalarına olanak sağlamak, ayrıca öğrencilerin Türkçeyi, konuşma ve yazma kurallarına uygun olarak bilinçli, doğru ve özenli kullanmalarına, hayal güçlerini, özgüvenlerini ve iletişim becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamanın amaçlandığını kaydetti. 
Tosunoğlu, bu güzel şiir dinletisinin hazırlanmasında emeği geçen tüm yönetici ve öğretmenlere  teşekkür etti.