Sarp demiryoluna kenetlendiler!

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yüksek İstişare Kurulu, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu başkanlığında toplandı.

Toplantının birinci gündem maddesini Samsun-Sarp Demiryolu Projesi oluşturdu.

Başkan Çakırmelikoğlu, süreci devam eden 3. ve 4. OSB yatırımı ile fizibilite çalışması tamamlanan 5. OSB yatımlarında Odanın rolü ve aşamalarını değerlendirdi. Giresun TSO’nun ulaşımdan sanayi altyapısına, turizmden fındık ve çay mahsulüne yönelik çalışmaların tümünün içerisinde yer aldığına dikkat çeken Çakırmelikoğlu, “Bugün ilimiz adına stratejik yatırımlardan olan Organize Sanayi Bölgeleri adına kritik bir süreç yürütülmektedir. Şuan kuruluşu tamamlanan, kamulaştırma ve altyapı yatırım aşamaları beklenen 3. ve 4. sanayi bölgeleri şehrimizin doğu bölgesinin geleceğine olumlu katkı sağlayacaktır. Yine fizibilitesi biten kuruluş kararı beklenen 5. OSB de kentin güney ilçelerinin kurtuluşu olacaktır” dedi

“DEMİRYOLU PROJESİ YAKIN TAKİBİMİZDE”

Samsun’dan Sarp sınır kapısına kadar uzanan limanlara entegreli demiryolu projesini yakinen takip ettiklerinin altını çizen Çakırmelikoğlu şunları kaydetti:

“Samsun’dan Artvin’e kadar yedi il (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Rize ve Artvin) Ticaret ve Sanayi Odası-Ticaret Borsası Başkanları olarak ortak çalışma başlattık.Ve bu çalışmalar rutin şekilde devam etmektedir. Bunlara ilaveten yılan hikayesine dönen Giresun Güney Çevre Yolu lobi çalışmaları da sürmektedir.Bu projenin sadece Giresun’a özel yapılmadığını yetkili ve etkili makamlara anlatmayı kendimize borç bildik ve bu doğrultuda faaliyetlerimiz devam etmektedir. Fındık ve çayın, üretimden sanayide işlenip katma değerli ürüne dönüşmesi aşamasına kadar takip etmekteyiz. Bugün fındık ve çay sektörlerinde butik mamul ürün imalatları bölgemizin kümelenme altyapısını oluşturmakta ve gelecek adına umut vermektedir.”