Şiddete tepki!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da özel bir lisede yaşanan saldırı sonrası bir eğitimcinin hayatını kaybettiği şiddet olayı Giresun Üniversitesi akademisyenleri  ve öğrenciler  tarafından kınandı.
Eğitim Fakültesi önünde düzenlenen kınama açıklamasında, artış gösteren şiddet olaylarının okullarda da görülmesinin ve öğretmenlere yönelmesinin büyük bir üzüntü ve endişe ile takip edildiği kaydedildi. 
Açıklama şöyle;
“Şiddet açmazının ortadan kaldırılmasında hepimize büyük görevler düştüğünün farkındayız. Toplumların yolunu aydınlatan ve bütün meslek elemanlarını yetiştirenler öğretmenlerdir. Nitekim başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’’ söylemi, öğretmenlik mesleğinin önemini tüm gerçekliği ile ortaya koymaktadır. Bu nedenle öğretmenlerimize sıkılan kurşun ve atılan yumruk, ülkemizin ve milletimizin geleceğine indirilmiş bir darbedir. Toplumumuzda yaşanan şiddet olaylarının arka planı irdelenerek gerekçeleri ortaya çıkarılmalı ve gerekli çözümler için paydaşların işbirliği yapması kaçınılmazdır.”