Tirebolu Torul Yolu Projesi: Giresun'un Haklı İsyanı!

Tirebolu İl Genel Meclisi Üyesi  Ömer Cebeci, Tirebolu-Torul yolunu İl Genel Meclisi gündemine taşıyarak Ulaştırma ve altyapı bakanlığına seslendi.

Ömer Cebeci yaptığı konuşmada şunları söyledi;’’Tonya Tirebolu Torul yol ayrımı ile ilgili konuyu gündeme getirmek istiyorum.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından planlanan Trabzon ilinin Tonya ilçesi ile Gümüşhane ilinin Kürtün ilçesi arasında yer alan 30 km'lik Kürtün çıkış projesi, bu bölge için büyük bir öneme sahip olabilir. Bu proje kapsamında 30 km'lik yol güzergahında 4 tünel, 8 köprü ve bir viyadük inşa edilmesi planlanmaktadır.

Bu projenin gerçekleştirilmesine karşı değiliz; ancak, Tirebolu-Torul yolu  ilgili yaşanan bir sorunun üzerine dikkatinizi çekmek istiyorum. 2020 yılında yaşanan bir  menfez çökmesi sonucunda güzergahın üzerine sadece 1 köprü inşa edildi. Burada Beş Askerimiz ve birde operatörümüz şehit oldu.Aynı şekilde, 2015 yılında planlanan projede yer alan 19 tünel ve 32 viyadüğün hiçbiri inşa edilmedi.

Tirebolu Torul yolu üzerinde kaç şehit daha vereceğiz, kaç can daha kaybedeceğiz? Bu proje programda yer alırken, Tirebolu Torul yolu hala atıl durumda. Giresun halkı olarak, 2015'te planlanan yolu bir an önce yatırım programına alınmasını istiyoruz.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 10 bölge müdürlüğü sadece kendi bölgesine çalışıyor. Ancak Giresun'daki yollar atıl durumda. Sadece 30 km'lik yeni bir yol planlamak yerine, mevcut yolların iyileştirilmesine ve projelerin tamamlanmasına odaklanmanızı rica ediyoruz.

Değerli arkadaşlar, gördüğünüz gibi 30 km'lik yeni bir yol projesi geliştirilmiş durumda ve bu projeye kaynak tahsis edilmiş olabilir. Ancak, hala bitirilmeyen Tirebolu Torul yolu projeleri için ne bekleniyor? Kaç can daha kaybedeceğiz? Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum’dedi.

HABER:TANER KARAMAN

Tirebolu Torul Yolu Giresun 72 kmlik